Z dvoch malých detí sú teraz polovičné siroty. Ich matku Sandru († 27) totiž nenapadlo nič lepšie, než pózovať pred mobilom so selfie týčou na balkóne hotelovej izby v 27. poschodí. Žena pri fotení neudržala rovnováhu a prepadla cez kovové zábradlie, z jej posledného činu v živote existuje aj video.

Sandra po páde na zem stále pevne drží v ruke selfie tyč. Podľa vyjadrenia kamarátky sa pôvodom Portugalčanka presťahovala na Panamu s plánom vyučovať angličtinu.

Video zachytáva, ako Sandra Manuela Da Costa Macedo (†27) pózuje so selfie tyčou a opiera sa pritom o zábradlie balkóna. Robotníci pracujúci na vedľajšej budove na ženu vraj volali, aby to nerobila. Márne. Kvôli silnému vetru ich ale Sandra pravdepodobne nepočula. O niekoľko sekúnd neskôr už padala k zemi.

Hasiči pred fotením selfie varujú

Na miesto dorazila záchranná služba, ale žena bola už na mieste mŕtva. Po tragickej nehode vydal panamský hasičský zbor výzvu varujúcu pred nebezpečnými fotkami. „Neriskujte pre selfie svoj život. Je lepšie stratiť životnú chvíľku než život počas chvíľky,“ odporučil.

Podľa nedávnej štúdie uskutočnenej na Inštitúte pre lekársku vedu v Novom Dillí počas októbra a novembra 2011 zomrelo celkovo 259 ľudí na následky robení vzrušujúcich fotiek. Podľa štúdie išlo v 72 percentách o mužov a najčastejšie sa jednalo o úmrtia následkom pádu do vody.

VIDEO nájdete na druhej strane…