Sudcovia vo svojich uzneseniach tiež hovoria o minulosti Tomáša Sz. a Miroslava M., ktorí majú tréning z paramilitarnej organizácie. To im podľa ochrancov spravodlivosti umožnilo vykonať brutálnu vraždu a týmto spôsobom riešiť svoju finančnú tieseň. Obvinenia mali mať k dispozícii dielňu, v ktorej pravdepodobne nezákonne upravovali znehodnotené zbrane na funkčné kusy.

Miroslav M., ktorý mal pomáhať pri vražde, sa obhajoval tým, že nález dvoch kusov samopalov s tlmičmi a hromadou nábojov predsa nedokazuje, že pokračoval v trestnej činnosti. Pozabudol ale na to, že na držanie podobne nebezpečných predmetov nemal potrebné povolenia.

Tomáš Sz. sa na druhej strane obhajoval tým, že keby mal s vraždou niečo spoločné, mal dosť času opustiť Slovensko a zdržiavať v zahraničí. „Keby niečo spáchal, mal dostatok času zahladiť stopy a vrátiť strelivo pozostalých z čias jeho služby u polície,“ popísali sudcovia kus jeho obhajoby.

Prokurátor však obe obhajoby odmietol, pretože obaja dlho pracovali mimo Slovensko a údajne si udržiavali kontakty s vtedajšími spolupracovníkmi. Práve preto je nechce prepustiť, pretože by mohli zo Slovenska utiecť.