Z okolia herca a dabéra Jiřího Pomeje (53) ďalej prichádzajú varovné správy o tom, že sa stále ešte nemal zbaviť závislosti na alkohole. Dokonca to má byť viac než vážne…
Je z neho podľa doktora troska, ako niektorí naznačujú? Jeho odpoveď vás šokuje!

Aj Pomejeho najbližší kamarát Pavel Pásek jasne hovorí, že sa bohužiaľ Jirka z alkoholu nevyhrabal a že mu môže pomôcť len ústavná liečba. Jiřího doktor je ale optimista. „Jiří Pomeje (53) na liečbu chodí a vyzerá dobre. Má samozrejme psychické problémy, pretože sa musí vyrovnať s rozchodom s manželkou. Inak mi pripadá celkom vyrovnaný a v tomto smere je celkom dobrý. Či sa vrátil k alkoholu, to neviem. Nedozviem sa to, musel by mi to chcieť niekto povedať, „vyhlásil skoro vyčítavo psychiater MUDr. Jan Cimický, ktorý má Jirku v starostlivosti.

Už skôr uviedol napríklad to, že by bolo fajn, keby za ním Pomejeho blízki zašli, aby všetko nepočul len z jeho uhla pohľadu, asi sa to ale nestalo. „Keď ho vidím ja, je triezvy a žiadne známky toho, že by ďalej pil, na ňom vidieť nie sú. Môže to nastať, ale záleží to len na ňom. Dobre vie, že je to jeho ihrisko a hrá na ňom holt sám. Musí sa naučiť hrať, „krčí ramenami lekár, ktorý sa vo svojej praxi stretol s mnohými prípadmi ťažkého alkoholizmu.

Článok pokračuje na ďalšej strane…