Ľahostajnosť lekárky a úplný chaos! Tak otec Adamka (10) opisuje, čo sa dialo v pardubickej nemocnici. Na lekára čakal krvácajúci chlapček dlhých 13 minút. Pri tom padol do kómy a museli ho 40 minút oživovať. Teraz má poškodený mozog, nehovorí, nereaguje a nehýbe sa.

Adamko bol pred dvoma rokmi v nemocnici na operácii krčných mandlí. Štvrtú noc po zákroku ale začal silno krvácať a lekárka detského oddelenia rozhodla o jeho transporte na ambulanciu ORL oddelení v tej istej budove. S mamičkou a v sprievode personálu tam musel ísť pešo. Pomoci sa však nedočkal.

„Na mieste zistili, že ambulancia je zamknutá a opustená. Detská lekárka, ktorá ich sprevádzala, od syna vzápätí v pokoji s rukou vo vrecku odišla, bez toho aby mu akokoľvek pomohla. Neskôr ich opustila aj bezradná detská sestra,“ opísal Adamkov otecko Jan Vyčítal.

Lekárka odišla

Hrozné dianie na chodbe pardubického špitálu zaznamenala bezpečnostná kamera. Na videu je vidieť, ako lekárka od krvácajúceho chlapca odchádza a zdravotná sestra sa na neho pozerá a zdesene si rukou zakrýva pusu.

Článok pokračuje na druhej strane

▼▼▼