Za mreže do väzby poslal Okresný súd v Rokycanoch kosovského Albánca Alberta A. (43). Ten podľa polície vo štvrtok večer v Rokycanoch strelil do hlavy svoju priateľku (37). Ich syn (5) hrozný čin videl, sedel v aute vedľa matky. Otec obete sa teraz pozrel útočníkovi do tváre. Bolo to veľmi emotívne stretnutie.

Na chodníku pred súdom bolo poriadne rušno. Keď policajti priviezli pred budovu Alberta A. v dodávke VW Transportér s nepriehľadnými sklami, Otec postrelenej ženy Andrej D. (65) pristúpil k vozidlu a začal na priateľa svojej dcéry kričať.

„To si nezaslúžila, čo si jej urobil. Čakala na teba, keď si bol v base. Je v kritickom stave, ona mi umrie,“ rozplakal sa Andrej D.

Súd dnes poslal Alberta A. za pokus o vraždu do väzby. Dôvodom je, že by dotyčný mohol ovplyvňovať svedkov, pokračovať v trestnej činnosti alebo sa dať na útek.

„K činu sa priznal, ale popiera, že by úmyselne stlačil spúšť. Výstrel a nedovolené ozbrojovanie priznal,“ povedal sudca David Svoboda. Za pokus o vraždu mu hrozí až 18 rokov väzenia.

Článok pokračuje na druhej strane…

▼▼▼