Hral sa s vnúčatami v bazéne, za pár minút bol už mŕtvy. David Humphries († 62) zomrel v egyptskej Hurghade, ktorá je obľúbeným letoviskom Slovákov a Čechov. Po transporte jeho tela do Veľkej Británie príbuzní onemeli. 

Angličan David Humphries pripravil pre rodinu krásnu dovolenku. Do egyptského letoviska Hurghada tento rok v septembri vzal i vnúčatá. Malo to byť niekoľko dní, na ktoré nikdy nezabudnú.

Namiesto toho prišla strašná rana. Šesťdesiatnik sa hral s deťmi v bazéne a len pár minút potom, čo vyliezol z vody, zomrel. Rodinu však neskôr čakal ešte väčší šok.

Telo zosnulého Davida totiž dorazil do Veľkej Británie bez orgánov. Neboli v ňom obličky ani srdce. Vyšetrovatelia pracujú s verziou, že ich stihli vybrať zlodeji orgánov. Dávidove vnútornosti potom za tučný obnos peňazí predali na čiernom trhu. „Nedokážem pochopiť, ako nám tohle niekto mohol urobiť. Zvlášť keď v Egypte panuje presvedčenie, že človeka nemožno pochovať bez srdca, „cituje Dávidova dcéra Anit britskému denníku The Sun.

Článok pokračuje na ďalšej strane…