„Pravdepodobne bude zaradená medzi normálne väzenkyne, väčšinou moslimky. Ak je neveriaca, bude vystavená konfrontácii s ostatnými ženami aj kvôli tomu, „opísal Šándor ťažkosti, s ktorými sa Tereza ako Európanka bude pravdepodobne čeliť.

Šándor si myslí, že Tereza dobre vedela, čo robí, keď sa podľa obžaloby snažila zo zeme vycestovať s  9kg heroínu v kufri. „Je pravdepodobné, že v pakistanskom väzení strávi dlhú dobu. Rozhodne jej to neprajem, ale sudca nemá moc dôvodov byť k nej zhovievavý, „povedal Šándor.

Podľa neho je možné, že Pakistanci Terezu po odpykaní určitého počtu rokov vydajú do Česka, kde bude vykonaný zvyšok trestu. Šándor úplne vylučuje možnosť, že by Tereza po odsúdení putovala do českého väzenia rovno. „Pakistan nemá s Českou republikou dohodu o vydávaní zločincov,“ vysvetlil. Žene vraj nepomôže k nižšiemu trestu ani výdatná medializácia prípadu a pozornosť, z ktorej sa teší.

Kauza sa začala 10. januára, kedy pakistanskí colníci na letisku v Láhaure objavili v Terezinom kufri 9 kilogramov heroínu. Češka tvrdí, že o opiáte ukrytom v batožine nemala tušenie.