Lenže Tomáš zrejme zažil veľmi veľký otras, aspoň podľa slov svojich kamarátov bol na tom tak, že na pomoc musela priletieť aj jeho priateľka. „Áno, v Kanade bol aj so svojou mamičkou a babičkou oboch chalanov. Ale prežili tam niečo, čo ich zničilo. Tomáš o tom rozprával svojej prieteľke do telefónu a tú to tak vydesilo, že sviatky nesviatky, hneď nasadla na najbližšie lietadlo a prišla svojho priateľa podporiť. 26.12 už bola u neho, „povedal nám hokejistov dobrý kamarát s tým, že dôvody Tomášovho citového rozpoloženia nebude radšej komentovať, pretože by si to určite sám neprial.

„Snáď je ale Lucie sama so sebou a s tým, čo sa jej podarilo, veľmi spokojná,“ naznačil len. Naočkované deti? Jasný dôvod zmeny psychiky Tomáša Plekanca. Sám už skôr naznačil, že Lucia má údajne synov proti nemu „očkovať“. „Asi nie som prvý, kto toto zažíva. Že pri zložitom rozvode manželka zaobchádza s deťmi, ako si sama zmyslí. Dialo sa to aj v Kanade, deje sa to aj teraz. Bohužiaľ na to najviac doplácajú práve chlapci, ktorí majú neskutočný bodrel v hlave. Je to poznať pri každom telefonáte s Matejom, ktorý sa mamy napríklad pýta, čo môže povedať a čo nie, „povedal športovec nedávno Magazínu MF Dnes.

Je pravda, že veľa matiek používa deti ako zbraň proti svojim mužom, ktorých chcú buď vytrestať za rozchod, alebo ich donútiť k tomu, aby jej dali viac peňazí, než pôvodne chceli. Určite sa ale nájdu aj prípady, kedy je to obrátene a kedy muži idú proti matkám. O tom, že sa Lucie Šafářová v Kanade objavila, najskôr informovali anonymný diskutujúci na stránkach Blesku, ktorí za to Plekyho kritizovali. A pretože okrem Tomáša s jeho matkou a Lucie Vondráčkovej o pobyte druhej Lucie v Montreale nikto iný nevedel, ponúka sa otázka, či „Vondrajda“ alebo niekto z jej okolia nedúfal, že si ich upozornenie všimne niekto z médií a že to Plekancovi za to poriadne natrie.