Deväťročný Bailey Cooper trpel smrteľnou rakovinou. Rozhodol sa ale žiť tak dlho, aby sa aspoň stretol so svojou sestričkou. Tú rodičia pomenovali podľa jeho priania Millie.

Naplánoval si svoj vlastný pohreb a rodičom povedal: „Môžete na ňom plakať najdlhšie dvadsať minút.“ Svoj boj s chorobou ukončil na Štedrý deň.

V lete 2016 začal byť Bailey z Veľkej Británie veľmi chorý a v septembri toho istého roku mu lekári diagnostikovali Hodgkinov lymfóm, čo je zhubné nádorové ochorenie postihujúce cievy a uzliny. Zistili, že choroba dosiahla už tretieho štádia. Chlapec začal chodiť na chemoterapie a lekári boli optimistickí a hovorili, že sa uzdraví. Vo februári 2017 mu skutočne príznaky ustúpili.

Bailey sa vrátil do školy v Bristole a chodil na pravidelné prehliadky každé 3 mesiace. Keď však s rodinou odišiel na veľkonočné prázdniny, dostali šokujúcu správu. „Boli sme v zoo v Paigntone, keď nám zavolali z nemocnice. Povedali, že sa mu choroba vrátila a musíme ho znovu priviezť naspäť, „povedal chlapcov otec Lee (30).

Článok pokračuje na ďalšej strane…