Vo vyšetrovaní vraždy novinára nastal zvrat, ktorý asi nikto nečakal. Dolapenie Aleny Zs., ktorá čelí obvineniu z objednávky vraždy Jána Kuciaka († 27) a jeho partnerky Martiny Kušnírovej († 27), priviedlo políciu na stopu ďalších dvoch neobjasnených vrážd z minulosti. Jedna z vrážd bola uskutočnená pred viac ako 13 rokmi.

Píše sa rok 2005 a v centre Trnavy niekto pristúpi so zbraňou v ruke k mladému mužovi, priloží mu ju k hlave a vystrelí. Potom utečie.

Na zemi zostáva ležať v kaluži krvi tridsaťročný Talian Davide Casellato, podnikateľ, ktorý prišiel na Slovensko vyrábať nábytok. Vraždu vyšetruje Slovenská polícia. Márne.

Od hrozného činu ubehlo už 13 rokov, ale kriminalisti stále netušia, kto bol, pravdepodobne nájomným, vrahom Taliana. Niekto tvrdí, že za činom stála žiarlivá priateľka, niekto zase, že podnikateľské aktivity muža.

Podľa dôverných zdrojov týždenníka PLUS 7 dní sa však v posledných dňoch vyšetrovanie prípadu opäť rozbehlo na plné obrátky a dôvod je podľa denníka jasný. Alena Zs., obvinená v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, zrejme prehovorila.

Pokračovanie na ďalšej strane.