Kredit kráľa popu Michaela Jacksona († 50) sa 9,5 roka po jeho smrti znovu kymáca a znovu kvôli jeho údajnej slabosti pre malých chlapčekov. Celá Amerika hovorí o novom dokumente Leaving Neverland, ktorý tvorcovia práve uviedli na festivale Sundance.

Ide o mimoriadne kontroverzný projekt, samotné vedenie festivalu do poslednej chvíle zvažovalo, či dokument, v ktorom dve údajné obete zneužívania opísali svoju históriu s Jacksonom, vôbec premietať, a bálo sa mohutných protestov.

Nakoniec ale pred publikum v Park City šéf festivalu John Cooper predstúpil a ticho upozornil, že sú na mieste aj zdravotníci, keby niekto potreboval pomoc. Divákov totiž čakal vstup do štvorhodinového hororu plného explicitných opisov zneužívania detí!

Dokument ukazuje strastiplnú cestu dvoch chlapcov, teraz už mužov, Wadea Robsona (36) a Jamesa Safechucka (39). Safechuck bol podľa filmu Jacksonovou prvou obeťou.

Stretli sa pri nakrúcaní legendárnej reklamy pre Pepsi. Safechuckov mal iba sedem, keď si z neho Jackson spravil „kamaráta“. Ich „priateľstvo“ potom bolo plné manipulácie, zneužívania a bizarných aktov. „Masturboval, keď som pred ním chodil ako psík po všetkých štyroch,“ opisuje v dokumente.

Článok pokračuje na druhej strane…