“Dvaja vyšetrovatelia žiaden trestný čin nevideli. Podarilo sa to až do tretice. Deň po tom, ako predseda strany Smer Fico oznámil, že sa už nebude ďalej uchádzať o funkciu sudcu Ústavného súdu, začala polícia trestne stíhať konateľa spoločnosti KTAG. Nestalo sa to náhodou. Trestné stíhanie je pomstou.

Pomstou Fica za to, že som mu ako prezident odmietol sľúbiť politický dôchodok na Ústavnom súde. Z návrhu obvinenia je zrejmé, že následne po tom, ako sa v júni skončí môj mandát prezidenta Slovenskej republiky, budem obvinený aj ja osobne. A hrozí mi trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. Áno, presne takto vyzerá pomsta.

Všetko sa to začalo pred piatimi rokmi. Pred piatimi rokmi som si dovolil poraziť vtedajšieho premiéra Fica v prezidentských voľbách… Od decembra minulého roku cez sprostredkovateľov, ale aj priamo mne ako prezidentovi oznámil, že chce byť predsedom Ústavného súdu.

Neoznámil mi to ako fakt, ale oznámil mi to ako vyhrážku. S tým, že ho buď vymenujem alebo sa vojna proti mne spustí nanovo. Na osobnom stretnutí 14. januára za prítomnosti predsedu vlády Petra Pellegriniho zaznelo, že v prípade jeho menovania sa situácia vo vzťahu ku mne “utlmí na všetkých frontoch a úrovniach.” Odmietol som. Nikdy som sa nedal a ani sa nedám vydierať.

Nikdy sa nenechám zastrašiť. Ficovi som odkázal, že ho za sudcu ústavného súdu nevymenujem. A toto moje rozhodnutie platí aj po tom, čo minulý týždeň polícia začala stíhať konateľa spoločnosti, v ktorej som spolumajiteľom,” napísal prezident na svojom profile. Celé znenie si môžete pozrieť nižšie.

Prezident Kiska len pred pár hodinami na facebook zavesil status s názvom FAKTY O VYHRÁŽKACH ROBERTA FICA