Rakovinu hrtana lekári Jiřímu Pomeje diagnostikovali v máji 2017. Ešte toho roku podstúpil 33 ožarovaní, v novembri mu oznámili, že je nutná operácia hrtana. Už vtedy vedel, že zrejme príde o hlas, a rozhodol sa vyskúšať liečbu pomocou 42-dňovej hladovky. Pokus o alternatívnu liečbu ale zlyhal a Pomeje vtedy navyše skončil so zápalom pľúc v nemocnici.

V januári 2018 podstúpil operáciu hrtana a v marci mu potom lekári voperovali umelé hlasivky. V novembri bola kvôli zlomenine lonovej kosti objavená rakovina v Pomejeho bedrovom kĺbe. Ešte pred koncom roka podstúpil 5 ožarovaní panvy. K chemoterapii a operácii už ale lekári nepristúpili. V poslednej dobe navyše Jiří stratil takmer tretinu svojej hmotnosti a trpel stratou zraku.

Diváci si Jiřího Pomeje pamätajú napríklad zo série Playgirls, ku sláve mu pomohol aj film Anjelská tvár, kvôli ktorej sa ale veľmi zadĺžil. Naposledy si zahral vo Vianočnom Kameňáku, rolu v novom seriáli Kameňák už ale musel kvôli zdraviu odmietnuť.

Pomeje bol v minulosti manželom tragicky zosnulej speváčky Ivety Bartošovej a herečky Michaely Kuklovej. S treťou manželkou Andreu Pomeje, ktorá je zároveň matkou jeho jedinej dcéry Aničky, sa Jiří rozviesť nestihol.

FOTOGALÉRIA: