V posledných rokoch sa herec na javisko brnenského divadla Husi na povrázku čas od času vracal hlavne v titulnej úlohe inscenácie Babička podľa Boženy Němcovej, čím ďalej viac ho však limitovalo zdravie.

V minulosti sa stretával napríklad s vážnym ochorením žalúdka, trápili ho vredy, a tak musel podstúpiť celý rad operácií. V roku 2008 mu navyše lekári zistili problémy s obličkami, jednu mal mať podľa Bolka Polívku údajne menšiu než tú druhú.

Herec, Třebíčský rodák, v Huse na provázku pôsobil od prelomu 60. a 70. rokov minulého storočia. Jeho kariéru nezhatily ani celoživotné ťažkosti s učením textov, ani dlhodobé zdravotné problémy. Naopak vytvoril úspešnú a nezabudnuteľnú hereckú dvojicu s Boleslavom Polívkom (69), hrali spolu napríklad v inscenácii Pezzo versus Čorba alebo Šašek a kráľovná.

V divadle patril medzi obľúbených umelcov a za svojich najlepších priateľov považoval okrem Polívku tiež Miroslava Donutila (68) a Arnošta Goldflama (72). Keď Husa na provázku zorganizovala veľkú oslavu jeho šesťdesiatpäťky, príliš to nechápal. „Teraz už je mi to jasné – oni si mysleli, že sa sedemdesiatky sa nedožijem,“ smial sa pre ČTK v čase, keď mal práve sedem krížikov na krku. Ďalších polguľatin už sa ale bohužiaľ nedožil.

Článok pokračuje na ďalšej strane…