Chovateľ mal v ubikácii priestor pre seba, kde zvieratám kúril a tiež občas prespal. Klietky boli dômyselne oddelené. Levica bola navyše podľa slov otca v inej klietke. Chovateľ zápasil tri roky s úradmi. Podľa veteriny splnil všetky požiadavky, ale nedostal povolenie na chov, pretože podľa stavebného úradu postavil ubikácie aj výbeh načierno.

Berberského leva Fufíka, ktorého chovateľ zachránil z cirkusu, a mladú levicu Liuwu (1,5), ktorá bola podľa informácií Blesku v ruji, zastrelili dopoludnia policajti zo zásahovej jednotky v Brne. „Počula som šesť výstrelov,“ tvrdila miestna žena (53). „Stalo sa tak po dohode polície s odborníkmi zo Zoo Zlín. Inak sa k poškodenému nebolo možné dostať a nikto netušil, či ešte žije alebo nie, „oznámila hovorkyňa polície Lenka Javorková.

„Syna som naposledy videl večer. Okolo siedmej ráno som na kamerách, ktoré sú v ubikácii, uvidel, že syn leží priamo v klietke. V nej nebol zo svojej vôle. Neverím, že by sa vystavil takémuto riziku. Muselo tam dôjsť ku kriminálnemu činu, „uviedol Michalov otec pred policajtmi.

FOTOGALÉRIA: