Ešte pred pár týždňami ju prakticky nikto nepoznal. Behom chvíľky ovládla Facebook a podmanila si srdcia nadpolovičnej väčšiny Slovákov.

Vyštudovaná právnička, občianska aktivistka a krásna žena, ktorá pomáha slabším a odstrkovaným, má obrovskú šancu stať sa novou slovenskou prezidentkou. Už 16. marca budú Slováci znovu voliť svoju hlavu štátu v priamej voľbe.

Preferencie Zuzany Čaputovej podľa prieskumu agentúry AKO z konca februára 2019 raketovo vystrelili nahor. Volilo by ju 52,9% respondentov. Maroš Šefčovič, podpredseda Európskej komisie, ktorý kandiduje za politickú stranu SMER-SD, sa s 16,7% zabudol za rohom. Za ďalším rohom ich zo zákrytu s 11,4% sleduje Štefan Harabin, sudca najvyššieho súdu a minister spravodlivosti v 1. vláde Roberta Fica.

Čaputová je podpredsedníčkou pomerne mladej mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko. Tá vznikla až na konci roka 2017. Napriek tomu, alebo možno práve preto, sa jej podarilo získať podporu súčasného prezidenta Andreja Kisky, ktorého slovo má na Slovensku veľkú váhu. „Bude dobrou prezidentkou Slovenskej republiky,“ vyhlásil neochvejne Kiska.

Článok pokračuje na ďalšej strane…