Priatelia, kolegovia a klienti spomínajú na Martina Hrnka, ktorý v nedeľu zahynul spoločne so svojou matkou a dcérou na palube lietadla mieriaceho z Addis Abeby do Nairobi. Aký bol syn slovenského poslanca Antona Hrnka? Zodpovedajú spomienky jeho kolegov a kamarátov.

„Bol v BUBO 5 rokov a za tú dobu sa vypracoval,“ spomína Martinov šéf Ľuboš Fellner z cestovnej kancelárie, ktorá Hrnka zamestnávala. Vykreslil tiež, za akých okolností sa o tragédii dozvedel. Bolo to pred nedeľným obedom a razom ho prešla chuť do jedla.

Bol to môj žiak: Chceli navštíviť domorodcov

„Na svoj prvý zájazd sa išiel zaúčať so mnou,“ píše Fellner na firemnom blogu. Podľa neho Hrnko medzi priority svojho života radil cestovanie, poznávanie histórie a kultúry cudzích krajín a tiež ich kuchyne. „Svoju záľubu v jedle premenil v špecializované gurmánstvo,“ opísal Fellner, ktorý uverejnil video, na ktorom ho Martin víta po jeho návrate z južného pólu. To sa videli naposledy. „Martin s mamou chceli ísť na safari, za kmeňom Samburu a na Zanzibar. Presnú trasu nepoznáme, pretože Martin si ju robil sám, „vysvetľuje Fellner. Nie je sám, kto na Martina spomína.

Tancoval v Mongolsku, popíjal v južnej Afrike

„Potápal sa na Veľkonočných ostrovoch, kombinoval víno s čokoládou v Kapskom meste, tancoval na festivale orlích lovcov v Mongolsku, trekoval v Rwande za gorilami, kúpal sa v jazeru Titicaca,“ píše jeho kolega Tomáš Martinovu životnú náplň a radosť. Tiež pripomenul, že Martin miloval lietanie v lietadlách. „V roku 2018 absolvoval 74 letov. Strávil vo vzduchu 295 hodín a preletel 201 348 kilometrov. Na cestách strávil 316 dní, „vypočítal Tomáš.

Článok pokračuje na ďalšej strane…