Predseda Smeru-SD a expremiér Robert Fico má podľa informácií TASR opäť zdravotné problémy. Má byť hospitalizovaný v špecializovanom zariadení v Bratislave. TASR to potvrdili dva od seba nezávislé zdroje. Jeho zdravotné problémy majú byť aj dôvodom zrušenia stredajšieho rokovania koaličnej rady.

Lídri Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd mali hovoriť o finančnej pomoci v rámci Dohody o obrannej spolupráci so Spojenými štátmi americkými, či návrhoch na zmeny daní a voľbe kandidátov na ústavných sudcov. Otvorená je aj otázka nového ministra financií po Petrovi Kažimírovi, ktorý odchádza na post guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS).

Koaličná rada bola podľa hovorcu zrušená na základe dohody partnerov. Nemalo to teda súvisieť s hospitalizáciou Fica. Zísť by sa mala na budúci týždeň, avizoval premiér Peter Pellegrini.

Podľa zdroja topky.sk mali expremiéra potrápiť zdravotné problémy v utorok podvečer po oslavách MDŽ v Bratislave. Tentokrát však nemalo ísť o srdcovú slabosť, expremiéra mala skoliť viróza.

Článok pokračuje na ďalšej strane…