Trpká prehra Lucie a sladké víťazstvo Tomáša! Nebyť v plnom prúde hokejovej play-off, Plekanec (36) by dnes mohol búchať šampanské. Kanadský Najvyšší súd totiž definitívne rozhodol o tom, že jeho synovia Matyáš (7) a Adam (3) nemajú v Montreale čo robiť a poslal ich napriek protestom matky Vondráčkovej (39) do Českej republiky.

„Môžem potvrdiť, že dnes bol doručený rozsudok k odvolaniu matky proti rozhodnutiu kanadského súdu prvého stupňa z 8. februára 2019 vo veci návratu žaloby. Súd nariadil, aby obaja maloletí boli vrátení do Českej republiky. Rozhodnutie je právoplatné. Ďalšie informácie kvôli mlčanlivosti, ku ktorej sa zaviazali obe strany, ale nemôžem poskytovať, „ povedala eXtra.cz advokátka Tomáša Plekanca Mgr. Lenka Radoňová.

Súd pôvodne deti poslal do Českej republiky už zmieňovaného ôsmeho februára s tým, že do týždňa majú sedieť v lietadle. Ako potvrdil pred časom Blesku aj právnik Lucie Vondráčkovej (39) JUDr. Petr Machálek, ide o riadenia podľa Haagskeho dohovoru. Tá sa celým názvom volá Haagsky dohovor o občianskoprávnych aspektoch medzinárodných únosov detí, odkiaľ tiež asi pramení, prečo Lucie Vondráčková, jej otec i advokát verejne tvrdili, že Tomáš Plekanec obvinil manželku z únosu. Ten to ale rozhodne odmietal.

Článok pokračuje na ďalšej strane…