Herečka ochotníckeho divadla Radka Rizničová zostala sama so štyrmi deťmi potom, čo jej manžel David zomrel pri autonehode. David mal na seba písanú hypotéku, ktorú potrebovali na opravu práve zakúpeného domu na vysnívané Morave. Chceli tam začať „nový život“. Hypotéka ale spadla do dedičského konania a Radka zostala bez financií. Divadielko U Zvonu, kde Radka vystupovala, sa preto rozhodlo, že pre rodinu usporiada verejnú zbierku!

David a Radka so svojimi štyrmi deťmi Kubou, Honzíkom, Jáchymom a Nanynkou sa v roku 2018 rozhodli, že opustia Kladno, kde mali byt, a presťahujú sa do dediny na Morave. Synovia Honza a Kuba zrovna opúšťali základnú školu, a tak to bol ideálny čas sa presťahovať.

Presťahovali sa do dediny Tupesy vzdialenej iba 9 kilometrov od Uherského Hradiště. Čoskoro po nasťahovaní do nového domčeka však zistili, že pozastavenie nie je plne dostavané, nedalo sa v ňom riadne bývať. Ponúkalo im nečakané prekvapenia. „Začíname sa udomácňovať a zveľaďovať dom. Objavujú sa mraky skrytých chýb, chybná kanalizácia, elektrorozvody, skrytá vlhkosť, pleseň, zhnité strešné trámy, rúcajúca sa oporná stena,“ povedala Radka pre Blesk.cz. David sa preto rozhodol, že si vezme hypotéku , aby sa mohol pustiť do opráv.

V septembri onoho roka však prišla krutá rana. Celá rodina sa chystala na svadbu. „Bol to štvrtok, čakalo nás predĺžené voľno na sv. Václava, svadba môjho bratranca na Chomutovsku. Nany s Jajom mali ísť za družičku a mládenca. Veľmi sme sa tešili, “ spomína na osudný deň Radka. Do cieľa však už nedošli. „Auto som šoférovala ja,“ uviedla Radka.

Článok pokračuje na ďalšej strane.