„Bol pred nami kamión, postupne som predbehla všetky autá, až sme boli na pozícii. Vrátila som sa, bola som vždy opatrná. Potom som mala pocit, že už oproti nič nejde a začala predbiehať … viac už neviem. Je tam horizont a klame to, cesta vyzerá ako rovinka … potvrdil to aj znalecký posudok … „dodala.

Dávid na mieste zomrel. Honzíka hospitalizovali so zlomenou panvovou kosťou, čeľusťou a stehennou kosťou, otrasom mozgu a narazenými orgánmi v nemocnici. Chlapec bol takmer dva mesiace v nemocnici. Jáchym mal veľkú tržnú ranu na hlave a Nany vyviazla ako jediná bez zranení. Sama Radka skončila s piatimi zlomenými rebrami, narazenými pľúcami a pečeňou v nemocnici. Navyše so zraneným kolenom, s ktorým ešte musí na operáciu.

Po Dávidovej smrti spadla hypotéka do dedičského konania a Radke nezostali žiadne finančné prostriedky, ani strecha nad hlavou. „Dva a pol mesiaca sme čakali na úmrtný list (zo zákona ho majú dať do mesiaca), zmrazenie hypotéky, hrozba pokutou za neskoré doplatenie kúpnej ceny od bývalej majiteľky domu (to nie je dodnes doriešené), nové vady na dome, zaplatiť pohreb, daň z nadobudnutia nehnuteľnosti, „ vymenováva Radka všetko, čo musela zaplatiť, len čo sa vrátila domov z nemocnice.

Našťastie im pomohli susedia. „Dobrí ľudia v obci nám ponúkli izbu s kuchynským kútom a kúpeľňou, syna odsťahovali do suterénnej malej skúšobne a úplne zadarmo nás pri sebe nechali celé tri mesiace bývať,“ hovorí Radka. „Dlhujem dosť peňazí … bojujeme, ako sa dá, je toho veľa. Prakticky bývame na stavbe, „ dodala.

FOTOGALÉRIA: