„Na otázky týkajúce sa priebehu dokazovania sa vzhľadom na Neverejnosť prípravného konania nemožno vyjadriť,“ uviedla hovorkyňa Špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová pre TV JOJ.

Polícia sa obávala, že ak Marček zahodil zbraň ihneď po vražde, najneskôr teda vo februári 2018, môže byť tento predmet dôkazný už dávno preč. Mohol ju premiestniť buď prúd rieky, alebo vodohospodári, ktorí tu koncom mája 2018 vykonávali bagrovacie práce. To pre TV JOJ potvrdil riaditeľ OZ Slovenského vodohospodárskeho podniku Jozef Dúcz.

Usilovné hľadanie sa však nakoniec vyplatilo. Televízia Markíza informovala, že sa pátračom podarilo na dne rieky nájsť hlaveň pištole. Či ide o časť vražedného nástroja, ale nie je doteraz jasné. Čaká sa až na výsledky expertízy. Pátranie po zvyšných dieloch zbrane, ktorú vraj páchateľ pred vhodením do rieky rozobral, pokračuje. Komplikuje ho ale silný prúd a piesčité dno. Príslušníci špeciálnej policajnej jednotky našli v utorok v neďalekom koryte Malého Dunaja tiež zbraň, ktorú Marček v roku 2016 údajne použil pri vražde podnikateľa Petera Molnára.

Článok pokračuje na ďalšej strane.