To, že si vybral princ Harry (34) za svoju vyvolenú práve Meghan (37) bol sám o sebe dosť odvážny kúsok a je naozaj zázrak, že jeho voľbu zvyšok rodiny na čele s kráľovnou Alžbetou II. (94) akceptoval. Podľa webu Aktualne.cz bola totiž dnes už vojvodkyňa zo Sussexu rozvedená, hlásila sa k rímskokatolíckemu vyznaniu a narodila sa ako miešanka. Všetky tieto faktory potom pochopiteľne ovplyvňujú aj osud kráľovského potomka.

Dieťa tejto nekonvenčnej kráľovskej dvojice bude prvým miešancom v priamej línii britskej kráľovskej rodiny. Ako uvádza citovaný web, podľa kráľovskej životopiskyne Claudie Josephovej sa tak stane zásadnou historickou postavou, ktorá otvorí dvere ďalším. „Či už to bude dievča, alebo chlapec, bude to prvé černošskej dieťa v kráľovskej rodine,“ myslí si Josephová.

Vojvodkyňa zo Sussexu pochádza zo zmiešanej rodiny, jej matka Doria Loyce Raglandová je Afroameričanka pochádzajúca z Georgie, jej otec Thomas Markle má anglicko-nemecko-írskych predkov. Meghan sa tak kvôli svojmu vzhľadu často stáva terčom rasistických poznámok.

Článok pokračuje na ďalšej strane.