Zásadný prepis dejín?
Podľa riaditeľky vydavateľstva amerického magazínu Essence Michelle Ebanksovej je Meghanina prítomnosť vo windsorskej dynastii ďalším krokom k búraniu stereotypov o černošskej komunite. „Byť členom kráľovskej rodiny by pre nás (černochov) malo byť úplne bežné,“ povedala Ebanksová pre agentúru Reuters.

Profesor sociológie Kehinde Andrews z birminghamskej univerzity je však presvedčený, že ani tento precedens zrovnoprávnenie černošských obyvateľov v spoločnosti nepomôže: „Máme sklon k tomu, akýkoľvek pozitívny symbol príliš oslavovať. Robili sme to v prípade Baracka Obamu , keď sa stal prezidentom. Ľudia sa nechajú uniesť tým, že máme niečo, čo vyzerá ako úspech. Keď sa na to potom ale pozrieme z analytického hľadiska, zistíme, že sa vlastne vôbec nič nezmenilo, „myslí si Andrews, ktorý sa zameriava na rasové problémy v spoločnosti.

Ingrid Sewardová, editorka magazínu Majesty a autorka niekoľkých publikácií o britskej kráľovskej rodine, je naproti tomu podľa webu Aktuálne.cz presvedčená, že narodenie dieťaťa vojvodov zo Sussexu hoci malým, zato ale veľmi zásadným krokom vo vývoji windsorskej dynastie.

„Aby monarchia prežila, musí sa vyvíjať. A toto je iný spôsob jej vývoja a cesty, ako ísť s multikultúrnou dobou, v ktorej žijeme,“ tvrdí Sewardová. Iný kráľovský životopisec Robert Jobson si myslí, že veľa mladých Britov sa s Meghaniným pôvodom stotožňuje a vidí, že stať sa členom prominentnej rodiny nie je nemožné.

FOTOGALÉRIA: