Anatolia podstúpila transplantáciu vaječníkov a len vďaka tejto operácii sa mohla stať najstaršou matkou na svete. Táto žena podstúpila transplantáciu na súkromnej klinike v Turecku, pretože v Európe by jej nikdy táto operácia nebola povolená. Okrem tohto drobčeka má Anatolia ďalších 16 detí, o ktoré sa riadne stará. Mať veľkú rodinu bol vždy jej sen, bohužiaľ v 48 rokoch jej bola diagnostikovaná rakovina vaječníkov, preto musela túto transplantáciu podstúpiť.

Tým, že je táto žena veľmi silno veriaca, vysvetľovala si svoje ochorenie tak, že ju Boh trestá za to, že má 16 detí. Navyše jej v roku 1998 zomrel milovaný manžel, a hoci ho podľa svojich slov stále nesmierne miluje, nedokázala sa túžby po ďalšom dieťati vzdať, a tak sa rozhodla pre to urobiť aj nemožné.

Darcom spermií má byť údajne 26-ročný muž, ktorý je tiež katolíkom, okrem iného to bolo jediným kritériom tejto mamičky. Otehotnieť sa Anatólii podarilo okamžite a je vskutku neuveriteľné, že jej 101 ročné telo dokázalo tehotenstvo a pôrod vôbec zvládnuť. Napodiv všetko prebiehalo v úplnom poriadku a aj bábätko sa narodilo úplne zdravé. Ten, kto Anatóliu pozná, môže potvrdiť, že hoci je to dáma v pokročilejšom veku, je stále plná elánu a schopná sa o všetky svoje deti postarať.

FOTOGALÉRIA: