Značka “Kruhový objazd” je teraz vždy doplnená značkou “Daj prednosť v jazde” alebo “Stoj, daj prednosť v jazde”. Bez týchto značiek kruhový objazd nenájdete. To už však platiť nebude.

Nová vyhláška totiž umožňuje označiť kruhový objazd len modrobielou značkou “Kruhový objazd” bez povinnosti doplniť ju značkou prikazujúcou dať prednosť v jazde autám idúcim po kruhovom objazde zľava. A práve v tejto chvíli je to s prednosťou naopak.

Vodiči by sa mali správať pred kruhovým objazdom ako na bežnej križovatke. Buď im dopravná značka prikáže, aby dali prednosť vozidlám na kruhovom objazde, alebo mám prednosť, keďže som pricestoval sprava. Väčšie komplikácie nastanú vodičom idúcim po kruhovom objazde, pretože na niektorých výjazdoch sa bude môcť meniť režim. Zjednodušene, budete musieť dávať neustále prednosť autám vchádzajúcim na kruhový objazd, pretože prednosť sprava nemusí byť vôbec označená dopravnou značkou.

Len dúfame, že zvíťazí zdravý rozum a dopravné značky s prednosťou v jazde budú aj naďalej neoddeliteľnou súčasťou kruhových objazdov tak, ako je to teraz. Aj tak je to na našich cestách nebezpečné a nie je treba prevádzku ešte viac komplikovať.