Boj o život v utorok večer prehral. Václav Postránecký, hviezda komédie storočia S tebou mě baví svět, odišiel do hereckého neba o 22:40 hod. A všetci jeho najbližší ho pri tom držali za ruku. Nebol v ťažkej chvíli sám.

Správu o úmrtí obľúbeného herca potvrdil včera dopoludnia hovorca zlatej kapličky Tomáš Staněk. „Člen činohry Národného divadla Václav Postránecký podľahol dlhému statočnému súboju so zákernou chorobou,“ povedal.

Prišli metastázy
Kvôli boju s rakovinou pažeráka a následnej náročnej liečbe sa musel Postránecký vzdať postupne každej role, a to ako divadelnej, tak televíznej i filmovej. Sústredil sa len na liečbu, ale lekári boli bezmocní. „Ochorel pred rokom rakovinou pažeráka, na ktorú bol operovaný, ale bohužiaľ po zákroku choroba začala metastázovať do celého tela,“ zverila Blesku manželka Helena (72). „A hoci bol veľmi statočný, tak toto už v jeho silách nebolo možné poraziť …

Posledné slová
Pred dvoma týždňami herca odpojili od prístrojov a prepustili ho z nemocnice do domáceho ošetrovania. „Teraz práve sedím tu doma a musím priznať, že mi je momentálne tak strašne zle, ako mi v živote ešte nebolo. Neodhadnete dopredu, ako mi bude za sekundu. Preto radšej mlčím o tom, ako mi je. Ľudia potom nevedia, či sa majú radovať, alebo kondolovať, „ povedal s dávkou čierneho humoru Blesku v poslednom rozhovore v druhej polovici apríla.

Článok pokračuje na ďalšej strane.