„Bohužiaľ, maloletej už nedokázali pomôcť, lekár musel konštatovať smrť,“ povedala webu Pluska.sk hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Podľa správ si nehoda vyžiadala tragickú daň v podobe úmrtia ešte len 13-ročnej Natálky.

Nad stratou milého dievčatka smúti celá obec. „Natálka bola milé a vždy usmievavé dievčatko, aj keď mala odmalička vážne zdravotné problémy. Nevzdávala sa ale a snažila sa žiť ako zdravé dieťa, „ povedala webu Pluska susedka postihnutej rodiny. Po Natálke, ktorá bude mať pohreb v stredu popoludní, sa cnie tiež jej spolužiakom, ktorí tragickej zvesti najskôr vôbec nechceli uveriť.

Okrem Natálie sedeli na stroji ešte dvaja chlapci. Mladší mal štrnásť rokov, starší o dva roky viac. Obaja utrpeli ľahšie zranenia kolena, respektíve hlavy. Vodič Dávid vraj podľa jeho rodičov trpí bolesťami. S reportérmi Pluska.sk hovoriť odmietol.

Prípadom sa už začala zaoberať polícia. Čin mladého muža zatiaľ kvalifikovali ako usmrtenie. Dávid bol navyše podľa vykonanej dychovej skúšky opitý. V krvi mu vyšetrovatelia namerali 1,75 promile alkoholu. Tragédia zasiahla miestnych a na obecnom úrade v Belej viseli čierne vlajky.

FOTOGALÉRIA: