Otrasný zločin rieši polícia v pardubickej štvrti Studánka. V noci na pondelok tu došlo k vražde malého chlapčeka. Kriminalisti v súvislosti s prípadom zadržali 40-ročného otca chlapca, ktorý sa k činu priznal. V utorok ráno ho obvinili z vraždy. Súd vzal muža v stredu ráno do väzby.

“ K prípadu vraždy dieťaťa v Pardubiciach môžeme oznámiť, že kriminalisti obvinili 40-ročného otca z trestného činu vraždy. Príčinou úmrtia boli bodné zranenia. Otec sa k činu priznal, „ povedala Blesku hovorkyňa krajskej polície Markéta Janovská.

Podľa nej je motiv mužovho rokovania predmetom ďalšieho vyšetrovania. Kriminalisti tiež podali prokurátorovi podnet k návrhu na vzatie obvineného do väzby. Súd návrh prijal a muža v stredu ráno do väzby umiestnil. Počas väzobného riadenia vystupoval obvinený muž úplne pokojne. Rodine cez médiá odkázal, nech vydržia, že im všetko vysvetlí.

“ Nebola iná cesta, ako toto urobiť. Nikdy som nebol tak pokojný , „ šokoval obvinený pri čakaní na súd. Podľa informácií Blesku mohli svoju úlohu vo vražde zohrať drogy a partnerské nezhody.

Článok pokračuje na ďalšej strane.