„Je zvláštne, že týmto všetkým, čo sa okolo mňa deje, moja hodnota v speváckom svete stúpa. Za štyridsaťminútové vystúpenie si môžem – rovnako ako Dara Rolins – povedať o 200 tisíc korún (7700 eur) a nikto nehne brvou, „ tvrdila v rozhovore pre Expres speváčka a herečka, ktorej tak paradoxne dramatický rozvod pomohol v kariére.

„Mala som veľkú smolu. Leto s gentlemanom a predtým Decibely lásky. To som tiež neprežila, nemohla som to ani dopozerať, „ pustila sa jedným dychom do diela Jaromíra Hanzlíka (71) a Jiřího Adamca (71) a rovno aj do filmového muzikálu s piesňami Michala Davida (59).

Je však pravda, že obaje snímky majú veľmi nízke hodnotenie na ČSFD, prvý z nich 28% a druhý žalostné 14%, za čo si vyslúžil aj podtitul 37. najhorší film. Veľmi dobre prijaté však nebolo ani jej kanadské dielo The Perfect Kiss pod taktovkou režisérky Martiny Adamcovej (53). To si však Lucia nepripúšťa a hovorí, že v angličtine točí teraz skoro radšej.

Bohužiaľ nových ponúk v Česku veľa nedostáva. „V hereckom svete je to katastrofa. Nikto vo svojom filme takú popularitu nechce, „ povzdychla si Vondráčková s tým, že však nechce brať ani to, o čom nie je veľmi presvedčená. To je aj prípad seriálu Modrý kód, kde bola pôvodne oslovená na úlohu zdravotnej sestry Mery, stvárnené nakoniec Sabinou Laurinovou (47).

„Ja som to odmietla, že budem v Kanade, že nemôžem jazdiť. Snažili sa mi vyjsť v ústrety, ale nešlo to, „ priznala teraz Expresu, ale netajila sa tým, že Primack seriál ju neláka ani teraz, keď už by sa v ňom objaviť mohla. “ Neviem, či sa do toho pustiť a byť robot. Neviem si to predstaviť. Radšej by som bola so synmi, „ oprela sa do kolegov z branže a ich snahe si zarobiť aj vďaka seriálom, často nevalnej kvality.

Avšak ťažko povedať, či ju s takýmto prístupom ešte niekto obsadí.

FOTOGALÉRIA: