„Natálka utrpela vážne popáleniny na 43 percentách tela, a to stupňa II. B a na viac ako 20 percentách tela tieto popálenín dosahujú života ohrozujúceho stupňa III. Natálkin stav je skutočne vážny: Popáleniny II. B stupňa vykazujú hlboké poškodenie kože až do oblasti škáry. Rana je náchylná k infekcii, hojenie je komplikované, často za cenu jaziev, „ uviedla zdrvená rodina na Facebooku.

Tretí stupeň popálenia už znamená postihnutie kože v celej hrúbke, je mŕtva vrátane nervových zakončení.

Šesťročnú Natálku čaká náročná liečba a desiatky operácií. „Popáleniny na tvári, krku, rukách a hrudníku sú natoľko vážne, že sa liečenie nezaobíde bez niekoľkomesačnej hospitalizácie, hŕbu chirurgických zákrokov, transplantáciou kože a doživotných rehabilitácií,“ dodali príbuzní.

Mamička bude musieť odísť z práce, a to nielen kvôli Natálke, ale aj ďalším dvom deťom, trojročným dvojčatám, o ktoré sa musí postarať. Preto vznikla zbierka, ktorá rodine pomôže vyrovnať stratené finančné prostriedky. Príbuzní Natálky prosia o akúkoľvek pomoc. Na nešťastie upozornil portál TN.cz

“Maminka Natálky nebude môcť chodiť dlhodobo do zamestnania, jej silu bude potrebovať zranená dcérka, ale aj 3-ročné dvojičky, a tým príde rodina o značnú časť financií. Preto sa rodinní priatelia rozhodli otvoriť transparentný účet, ktorý by umožnil osloviť širší okruh ľudí. Ak je aj vo vašich možnostiach pomôcť, ďakujeme za každú jednu korunu. Číslo účtu je 4100329063/0800 a je vystavené na meno Václav Černý. Maminka, otecko, súrodenci, blízka rodina a priatelia,” prosí o pomoc.

FOTOGALÉRIA: