Spevák Karel Gott (80) odišiel vo veku 80 rokov. Zomrel v utorok 1. októbra krátko pred polnocou. Naposledy vydýchol doma v kruhu svojej rodiny, uviedla jeho hovorkyňa Aneta Stolzová pre agentúru ČTK.

„S najhlbším zármutkom v srdci oznamujem, že nás včera (v utorok), krátko pred polnocou, po ťažkej a dlhej chorobe, opustil môj milovaný manžel Karel Gott. Odišiel doma, v tichom spánku, v kruhu svojej rodiny, „oznámila Gottová. Spevák posledné dni trpel silnými bolesťami.

Český slávik sa posledné roky potýkal s vážnymi zdravotnými komplikáciami. Trpel akútnou leukémiou a hoci sa snažil zo všetkých síl, svoj posledný boj prehral. Choroba bola silnejšia ako on. Rodina a celé Česko a Slovensko na velikána Gotta nikdy nezabudnú.

Smrť speváka zasiahla predovšetkým jeho manželku Ivanu, s ktorou spoločne vychovával dcérky Charlotte Ellu a Nelly Sofiu. Z predchádzajúceho vzťahu mal však aj staršie dcéry Dominiku a Luciu. Ivana Gottová sa iba pár hodín po smrti manžela rozhodla s deťmi opustiť krajinu.

Vdova sa tak s dcérkami momentálne nachádza v zahraničí a nie je známe, kedy sa plánuje vrátiť späť do Česka. Informáciu potvrdil umelcov dobrý kamarát Jan Adam, ktorý vysvetlil, že trúchliaca vdova je momentálne vystavená veľkému tlaku a týmto spôsobom sa mu chcela vyhnúť, a zároveň tak ochrániť svoje najväčšie poklady.