To sa odrazilo aj na jeho financiách a dnes sa jeho majetok pohybuje vo výške okolo 38 miliónov eur, čo je takmer miliarda českých korún.

Spevák sa nikdy netajil tým, že si nežije zle, čomu vďačil za desiatky rokov úspešnej kariéry, ale aj tvrdej driny. Dedičstvo, ktoré po sebe napokon Gott zanechal, je naozaj obdivuhodné a jeho hodnota sa pohybuje v desiatkach miliónov eur. Veľkú časť tvoria práve príjmy z jeho hudobnej produkcie a jeho firmy Karel Gott Agency, ktorú má pod palcom manželka Ivana.

Spevák taktiež disponoval nehnuteľným majetkom vo výške viac ako 6 miliónov eur. Vilu na Bertramke oficiálne prepísal na manželku Ivanu, a chatu v Doubiciach vlastní jeho svokra.

S problémami okolo majetku sa pritom Gott stretol už pred dlhším časom. Do sporu sa dostal so svojou najstaršou dcérou Dominikou, ktorá nesúhlasila s pomerom, v akom otec majetok prerozdeľoval. Nakoniec sa však otec s dcérou dohodli a svoje spory urovnali.

S maestrovym odchodom však zárobky nekončia. Na jeho konto budú naďalej pribúdať zisky za tantiémy či autorské práva. A zďaleka nejde o zanedbateľnú sumu. Tá už teraz dosahuje viac než 20 miliónov eur. Už túto jeseň má navyše vyjsť prvá autobiografia Zlatého slávika, a tak je už teraz jasné, že kohútik s peniazmi sa tak skoro nezavrie.

FOTOGALÉRIA: