Rozlúčka plná žiaľu, sĺz a spomienok! V Paláci Žofín na pražskom Slovanskom ostrove sa zišli tisíce ľudí, ktorí milovali Karla Gotta († 80). Najdojímavejší okamih nastal hneď ráno. Možno práve takýchto vypätých emócií chcela vdova Ivana ušetriť dcérky Charlottu Ellu a Nelly Sofiu.

Tisíce ľudí si uctilo Karla Gotta v Paláci Žofín. Niektorí čakali na vstup už od štvrtka poobede. Najdojímavejší okamih nastal skoro ráno. Už vtedy stáli stovky ľudí na vltavskom nábreží. Krátko pred šiestou bolo z diaľky vidno svetlá áut.

Ľudia zmeraveli, ostali ticho. Potom sa rozplakali a kričali Karel prichádza. Vzápätí sa ozval búrlivý potlesk, ktorým naposledy odmenili milovaného speváka.

Čakajúci rýchle pribúdali, rad sa predlžoval až na Most Légií. Záchranári im nosili čaj. Celý čas zneli vonku i vnútri skladby Karla Gotta. Truhlu speváka zdobili elegantné biele kvety. Okrem nich ležalo pred rakvou už iba obrovské srdce červených ruží s nápisom Milujem ťa navždy, tvoja Ivana. Ľudia sa neubránili dojatiu. Niektorí však čakali, že tam budú i vence od Gottových dcér – aspoň od tých najmladších.

Mnohí ľutovali Charlottku a Nelly, ktoré veľmi mladučké prišli o otca. Ich mama Ivana sa rozhodla, že dievčatká sa s otcom nerozlúčia ani v Žofíne, ani na zádušnej omši v Katedrále svätého Víta. Ivana ich chce takto chrániť od stresu, preto dievčatká odprevadia otca na poslednej ceste až pri pohrebe počas najsúkromnejšieho obradu, len v kruhu rodiny.

Kým jedni s Ivanou súhlasia, iní hovoria, že dcérky by sa mali s otcom rozlúčiť – veď na popularitu boli zvyknuté aj počas jeho života.

Článok pokračuje na ďalšej strane.