Ak mala nová pesnička kapely Elán znova rozbúriť pokojné, stojaté vody okolo tejto takmer zabudnutej skupiny, ktorá zažila svoj boom v osemdesiatych rokoch, tak sa jej to rozhodne podarilo. Ale nie práve v pozitívnom slova zmysle! Mamičku partnerky zavraždeného novinára Jána Kuciaka († 27) klip vyslovene znechutil.

Pred niekoľkými dňami šokovala skupina Elán verejnosť svojím novým klipom, v ktorom berie líder kapely Jožo Ráž (64) do svojich rúk „spravodlivosť“ a predovšetkým zbraň. Novinári ho vraj štvú natoľko, že proti nim natočil vtipný videoklip, v ktorom ich unáša a mieri na nich pištoľou.

Kým široká verejnosť je klipom pobúrená, magazín Nový Čas získal vyjadrenie syna Joža Ráža, generálneho tajomníka služobného úradu, Jozefa Ráža ml., ktorý na klipe nevidí vôbec nič zlé: „Myslím, že otec ako aj skupina Elán opäť nastavuje len zrkadlo spoločnosti. Robia to tak už roky. Snažia sa vyliečiť pacienta šokom. Ja som za mierové riešenie. Slnko v duši. „

Šoková terapia však tak celkom nepadla na úrodnú pôdu, tým skôr len rok po úkladnej vražde mladého investigatívneho novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27).

Rážová nepodarená hra na mafiána unášajúci a popravujúci novinárov sa bolestivo dotkla všetkých smútiacich, ktorí sa ešte stále nedočkali tej skutočnej spravodlivosti, a podľa Martininej mamičky Zlatice Kušnírová (55) ide v prípade jeho „deratizácie“ žurnalistov o nedôstojný výsmech. Zlatica Kušnírová posiela jasný odkaz. Čítajte ďalej…

Článok pokračuje na ďalšej strane.