Je to iba pár hodín, čo sme vás informovali o prípade finančných nezrovnalostí slovenského herca, u ktorého bola dokonca vykonaná aj finančná razia. V kauze daňového podvodu bol v uplynulom období vynesený rozsudok, na ktorý verejne zareagoval aj samotný Koleník.

Populárny slovenský herec Ján Koleník (39) sa aktuálne zmieta v nepríjemných problémoch. Súd v Bratislave ho totiž uznal vinným z daňového podvodu. Musí zaplatiť mastnú pokutu alebo skončí vo väzení!

Informáciu ako prvé priniesli Bratislavské noviny. Tým ju oficiálne potvrdil aj súd. „Rozsudkom Okresného súdu Bratislava IV sp. zn. 37/34/2019 zo dňa 15. 8. 2019 (schválená dohoda o vine a treste) bol Mgr. art. Ján Koleník odsúdený z prečinu daňového podvodu podľa §277a ods. 1 Trestného zákona, pričom odsúdenému bol uložený peňažný trest 10 000 €. Pre prípad zmarenia peňažného trestu súd ustanovil náhradný trest odňatia slobody vo výmere štyri mesiace. Rozsudok nadobudol právoplatnosť dňa 15. 8. 2019,“ potvrdil pre spomínaný hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak.

Seriálový Adam z Oteckov bol obvinený zo závažného podvodu, kedy si mal na daniach ilegálnym spôsobom ukoristiť až 15 tisíc eur. A čo na to samotný umelec?

Článok pokračuje na ďalšej strane.