„Za všetko môže ten kamión. Ich vodiči tam lietajú ako blázni. Bolo len otázkou času, kedy sa tam niečo stane, „dodal otec so slzami v očiach a s vedomím, že mohol prísť o svojho milovaného potomka.

Cesta smrti, kde sa zrazil autobus s nákladným vozidlom, dostal prezývku Cesta smrti. V priemere na každom jej piatom kilometri zahynul jeden človek. Cesta 1. triedy medzi Nitrou a Zlatými Moravciach kedysi patrila k najnebezpečnejším úsekom na Slovensku.

Nehodu autobusu, v ktorom boli väčšinou stredoškoláci, a nákladného vozňa neprežilo 12 ľudí, ďalší takmer dve desiatky zranených museli záchranári transportovať do okolitých nemocníc. Výpovede svedkov hovoria o panike a smútku, ale aj o tom, koľko ľudí sa snažilo pasažierom autobusu pomôcť.

„Nákladiak išiel rýchlo, rozhúpal sa a korbou trafil autobus do stredu. Dávali sme im prvú pomoc. Kto mohol, pomáhal zraneným. Všetci sme dávali lekárničky, „uviedol jeden zo svedkov tragédie.

Polícia začala okamžite konať. „Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Nitre začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Okolnosti a miera zavinenia tejto tragédie sú predmetom vyšetrovania. Na mieste udalosti stále prebieha obhliadka miesta nehody a vyšetrovateľ vypočúva svedkov tragédie, „uviedla slovenská polícia.

Polícia podľa denníka Pravda pracuje s verziou, že vodič nákladného vozidla si bral do ruky mobilný telefón. Vodič nákladného vozidla utrpel ľahké zranenia. Vodič autobusu bol podľa portálu skúsený a mal tesne pred dôchodkom. Podľa výpovedí svedkov sa snažil zabrániť čelnej zrážke. Aj tak bol počet obetí obrovský. Bohužiaľ 12 ľudí nehodu neprežilo, ďalších 20 skončilo v nemocnici.

FOTOGALÉRIA: