Vo veku 27 rokov náhle zomrela jedna z najobsadzovanejších herečiek činoherného súboru Slovenského národného divadla (SND). Ako informovala tajomníčka SND Izabela Pažítková, v súčasnosti mala v repertoári dvanásť postáv: „V herečke stráca naša kultúra a umenie jednu z najtalentovanejších predstaviteliek mladej hereckej generácie.“

Vyštudovala herectvo na Konzervatóriu v Bratislave, navštevovala ročník pantomímy na pražskej Hudobnej a tanečnej Akadémie múzických umení (HAMU) a absolvovala herectvo na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) v Bratislave. Už počas štúdia hosťovala v Činohre SND. Jeho členkou sa stala v októbri 2016.

V roku 2017 získala Prémiu Literárneho fondu za postavu Moniky v inscenácii hry Zo života ľudstva, v roku 2018 Cenu Dosky za mimoriadny počin v oblasti činoherného divadla za spevácky výkon v inscenácii Kabaret normalizácia alebo Modlitba za Martu a v tom istom roku Výročnú cenu Literárneho fondu za postavu They v inscenácii hry Hedda Gablerová, s prihliadnutím k postave Antigony v rovnomennej inscenácii a postave Nataše Rostovej v inscenácii dramatizácie románu Vojna a mier. Bola manželkou herca Roberta Rotha.

„Vedenie Slovenského národného divadla prijalo s hlbokým smútkom správu o úmrtí mladých členky Činohry SND. Náhle nás opustila dnes, 25. novembra 2019, “ stojí na stránkach divadla, kde patrila k najobsadzovanejším herečkám. Touto dobou bolo v jej repertoári celkom 12 postáv. Slovenské médiá informujú o tom, že mladá herečka spáchala samovraždu.

Článok pokračuje na ďalšej strane.