Jozef Dudek bol vo svojej detskej izbe, keď došlo k obrovskému nešťastiu. Komoda, ktorú jeho rodičia kúpili v obchodnom reťazci Ikea, sa prevrhla, dvojročného chlapčeka zavalila a ten to neprežil.

Takmer tri roky po smrti dieťaťa sa v ich prípade rozhodlo. Ikea rodine zaplatí odškodnenie vo výške 46 miliónov dolárov!

Tragédia sa stala v máji 2017 v americkej Kalifornii. Malého Jozefa Dudka uložil jeho otec do postele v jeho izbe a odišiel. Neskôr šiel svojho synčeka skontrolovať. Vtedy sa mu naskytol otrasný pohľad. Dvojročného chlapca zavalil bielizník radu Malm vytvorený v obľúbenej predajni s nábytkom Ikea. Chlapec sa pod ním udusil.

Jozef nebol jediný, kto zomrel potom, čo sa na neho prevrátil závadný nábytok. V roku 2011 zahynul za podobných okolností dvojročný chlapec z americkej Virginie, v roku 2012 zomrel dvojročný Ted McGee, v roku 2014 zahynul Camden Ellis z amerického Washingtonu a podľa informácií britského denníka Daily Mail v roku 2014 zabil bielizník tiež Curran Collas z Pensylvánie. Ako bielizník vyzerá? Čítajte ďalej…

Článok pokračuje na ďalšej strane.