Každým dňom sa objavuje čoraz viac prípadov, kedy ľudia upozorňujú na katastrofálne podmienky v oblasti domáceho zdravotníctva. Ani dnes tomu nebude inak.

Obrázky jedál z nemocnice zdieľajú ľudia po sociálnych sieťach, no nič vábivé sa na nich nenachádza, práve naopak. Čo je horšie, tieto fotografie sú zhotovené v slovenských nemocniciach, ponúkajúcich pacientom na tanier občas doslova výsmech alebo plač?

Aj napriek tomu, že je každý občan povinný platiť si odvody do zdravotnej poisťovne, o kvalitnej zdravotnej pomoci môžeme zrejme len snívať. Podľa samotných pacientov je pomoc štátu na zaplakanie. Súčasťou zdravotnej starostlivosti v nemocnici je rozhodne aj strava, ktorá môže pacientovi pomôcť, ale i ublížiť.

Nastávajúce mamičky aj tie po pôrode potrebujú okrem množstva pokoja aj dostatok jedla a tekutín. V slovenských pôrodniciach mali ale väčšinou hlad. Ako ukazujú príspevky zo stránky Nekŕmte nás odpadom, často dostali len tvrdý chleba a kocku masla. Len sa pozrite na tie hrôzy sami.

Článok pokračuje na ďalšej strane.