Takmer dva roky po vražde slovenského novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice začalo ostro sledované hlavné pojednávanie so štyrmi obžalovanými v kauze. Ak im bude na súde preukázaná vina, hrozí im až doživotie.

Piaty obvinený, sprostredkovateľ spomínanej vraždy Zoltán Andruško, sa dohodol s prokurátorom na 15-ročnom treste väzenia a túto dohodu vlani v decembri schválil súd.

Obžalobu za vraždu Kuciaka a Kušnírovej prerokúva od pondelka Špecializovaný trestný súd so sídlom v Pezinku neďaleko Bratislavy, ktorý sa zaoberá tými najzávažnejšími kriminálnymi kauzami!

Práve pred týmto súdom stáli už v decembri v predbežnom konaní obžalovaní, ktorí až na Andruskóa neprijali dohodu, ktorá by im s priznaním zaručila nižšie tresty ako tie, ktoré ich môžu stretnúť.

Súd začal presne o deviatej hodine ráno. Ozbrojená eskorta do zaplnenej siene priviedla štvoricu obžalovaných, všetkých v putách. Podľa serveru Pluska.sk bola v súdnej sieni aj Zlatica Kušnírová, matka zastrelenej Martiny, a rodičia novinára Kuciaka. Novinári, ktorých je v miestnosti pochopiteľne najviac, hovoria slovensky, ale aj anglicky, francúzsky a česky.

Monsterproces začal čítaním obžaloby z úst žalobcu Vladimíra Turana, ktorý rovnako odmietol dohodu o vine a treste pre obžalovaných. „V dňoch 5. 2. 2018, 7. 2. 2018, 10. 2. 2018, 15. 2. 2018, 16. 2. 2018 a 19. 2. 2018 v rôznych denných a večerných hodinách vykonali opakovane obhliadku v okolí miesta bydliska, “ číta obžalobu Turan – obhliadku bydliska Kuciaka a Kušnírovej vraj vykonal Tomáš Sz. s Marček.

Článok pokračuje na ďalšej strane.