V aute objavili aj čierno-zlatý mobilný telefón iPhone X zo špeciálnej edície Bentley, z ktorého sa podarilo vyextrahovať zálohu s prepisom údajnej komunikácie zo šifrovanej aplikácie Threema. Pochybnosti o tom, že by tento telefón patril práve Kočnerovi výrazne znižuje aj fakt, že na zadnej strane krytu sa nachádzajú iniciály „MK“ a Kočnerov podpis.

Okrem dokumentov sa v aute nachádzali klenoty a iné luxusné predmety za státisíce eur. Nechýbali drahé obleky, vrecko s diamantmi, perly a luxusná obuv. Podľa portálu aktuality.sk ide o predmety v hodnote vysoko prevyšujúce finančné možnosti bežných podnikateľov.

Obleky, činčilová kožušina, luxusné topánky, vrecúško plné diamantov, či perly sú len vrchol ľadovca. Okrem toho sa v aute nachádzali aj doklady o nákupe prepychových predmetov značiek Hermès alebo Dior. Kočner si uchovával aj náhradné diely do stotisícových hodiniek Cartier a Breitling.

To najdôležitejšie, čo sa našlo medzi hromadou vecí v kožených taškách dodávaných s modelom auta Ferrari, boli dokumenty naznačujúce fungovanie nečestného podnikateľského modelu. Tie naznačujú podvody napríklad v známej kauze Technopol. Našli sa aj zmenky a ďalšie listiny.

FOTOGALÉRIA:

VIDEO: