Čína prestáva zvládať príliv pacientov, ktorí ochoreli novým smrtiacim koronavírusom. Nemocnice sú preplnené, ľudia kolabujú v čakárňach. Na chodbách nemocníc sa povaľujú telá obetí, medzi nimi sedia chorí, ukazujú šokujúce zábery, ktoré zverejnila jedna zo zdravotných sestier.

Epidémia koronavírusu prekročila hranice Číny, chorých okrem Ázie hlási Severná Amerika, Austrália a tiež Európa. Mŕtvych je už 41, chorých bezmála 1300.

Video, ktoré sestra zdieľala na sociálnej sieti, bolo takmer ihneď vymazané, jeho zdieľaniu to ale nezabránilo. Na videu sú vidieť voľne ležiace nehybné telá zosnulých zakryté jednoduchou plachtou. Pacienti čakajúci na pomoc lekárov musia tráviť hodiny v čakárňach v dave ostatných chorých a medzi pohodenými telami, informuje Daily Mail.

„Nemocnice vo Wuhan sú zahltené. Telá zabalená v bielej látke sú ponechané na chodbe celý deň. Na videu sú vidieť tri telá, “ opísala sestra.

Pacientov neustále pribúda a každú minútu do nemocníc prichádzajú ďalší a ďalší. “ V nemocnici nie je zabezpečená karanténa, prichádzajúci sú varovaní, že po príchode s akýmkoľvek zdravotným problémom budú nakazení a vystavení riziku smrti,“ opísala zdravotná sestra situáciu.

Článok pokračuje na ďalšej strane.