Chorobe sú spolu s ostatnými pacientmi vystavení aj lekári. Koronavírus sa pritom prenáša aj voľným kýchnutím či zakašľaním. Doktori sú nútení pracovať dňom i nocou, pretože ich je zúfalo málo. Nakazeným nie sú vykonávané ani štandardné vírusové skeny.

Mŕtvymi telami rozprestrenými po chodbách nemocnice sa nikto podľa zdravotnej sestry nezaoberá. Na svojom príspevku žiadala verejnosť, aby Wu-Chan zachránili. Jeden z hlavných čínskych virológov, ktorý pomohol zvrátiť epidémiu vírusu SARS v roku 2003, tvrdí, že situácia vo Wu-Chame ako epicentre nákazy je už nekontrolovateľná.

Koronavírus šíriaci sa po Ázii je ďaleko nákazlivejší a nebezpečnejší, než sa pôvodne myslelo. Zatiaľ zomrelo už 41 pacientov. Podľa expertov sa ale pravdivé čísla pohybujú v oveľa vyšších jednotkách, nakazených je podľa nich viac ako 10 000 a vírus podľa ich slov usmrtí dvoch z každých sto chorých. Nemocnice nedodržiavajú štandardné postupy pri nahlasovaní nových prichádzajúcich prijatých do starostlivosti s cieľom znižovať množstvo nakazených hlásených verejnosti.

Wu-cham začal vo štvrtok stavať novú nemocnicu na okraji mesta.

VIDEO:

FOTOGALÉRIA: