Rovnako hovorí aj hulvátom napadnutá pani Kveta. „Nasadla som do auta a za mnou nastúpil psík. Vodič mi povedal, že psíka nevezme. Ja som mu odpovedala, že sa ale bez neho nezaobídem, pretože som nevidiaca. Povedal mi, že ho to vôbec nezaujíma a nech vypadnem , „opísala Denníku N.

Vystúpiť odmietla, pretože cestu domov už mala údajne zaplatenú, lenže taxikár to podľa jej svedectva popieral. Nakoniec ju násilím vytiahol z vozidla, pritom pani Kveta vnútri upustila slepeckú palicu. „Ležala som na zemi, zrejme stiahol okienko a vyhodil tú palicu za mnou,“ dodala. Následne odišiel.

Prípadom sa zaoberajú policajti. “ V súčasnej chvíli prípad kvalifikujeme ako priestupok ,“ uviedla hovorkyňa pražskej polície Violeta Siřišťová.

„Okamžite po tom, čo sme sa o tomto incidente dozvedeli, sme daného vodiča vyhľadali a na našej platforme sme ho zablokovali. S vodičom sme v úzkom kontakte a zisťujeme od neho podrobnosti, „povedal mediálny zástupca firmy Bolt Jan Novosad. S daným taxikárom podľa neho spoločnosť doteraz žiadny incident nemusela riešiť a tiež cestujúci ho oceňovali väčšinou najvyšším hodnotením.

Firma Bolt sa už s nevidiacou ženou zachytenou na videu spojili a ospravedlnili sa jej. „Ponúkli sme jej asistenciu, a ak sa rozhodne kontaktovať políciu, poskytneme pri vyšetrovaní maximálnu možnú súčinnosť,“ dodal Novosad.

VIDEO:

Vyhození nevidomé ženy z taxíku

❗Řidič sdílené taxislužby na pražském Žižkově vyhodil z auta nevidomou ženu. Ta zabloudila a požádala o pomoc personál hotelu, který jí objednal odvoz přes aplikaci Bolt. Řidič ale odmítl vzít do auta jejího vodicího psa. Žena nechtěla vystoupit, protože měla jízdu už zaplacenou, taxikář ji následně násilím vyhodil z auta a z místa odjel. Policie případ vyšetřuje jako přestupek.

Uverejnil používateľ ČT24 Pondelok 17. februára 2020