Slovensko má potvrdený prvý prípad ochorenia COVID – 19. Ide o 52 ročného pacienta, ktorý leží v Univerzitnej nemocnici Bratislava.

Pacient nemá cestovateľskú anamnézu, teda nebol v zahraničí. V jeho prípade ide teda o sekundárny prenos. Jeho syn bol pred niekoľkými dňami v Benátkach.

Vzorka totho pacienta bola otestovaná dvakrát, takže nie je pochybnosť o koronavíruse. Informoval o tom premiér Peter Pellegrini.

Na Slovensku každým týždňom pribúdali nové podozrenia na koronavírus a to naprieč krajinou od Bratislavy po Michalovce. Ešte v piatok ráno kompetentní tvrdili, že nákaza u nás nebola potvrdená a všetkých 300 vzoriek je negatívnych.

Bolo však len otázkou času, kedy sa ochorenie dostane aj na Slovensko. Nákaza bola potvrdená vo všetkých okolitých krajín.

Koronavírus prepukol v Číne odkiaľ sa za pár mesiacov rozšíril do sveta, vrátane Európy a môže prerásť do pandémie. Celkovo sa vo svete dopisiaľ nakazilo 98,7 tisíc ľudí, z čoho 3 383 chorobe podľahlo. Z Európskych štátov je na tom ale najhoršie Taliansko, kde je epidémia.

FOTOGALÉRIA: