Koronavírus sa cez nás prehnal ako tsunami. Je to ako vojna, ako explózia, ako neutíchajúca bitka, ktorá neprerušene pokračuje dňom i nocou, popísal situáciu v talianskych nemocniciach lekár Daniele MACCHINA zo severotalianskeho mesta Bergamo.

Zdôraznil, že dobre rozumie nutnosti nevyvolávať paniku, ale protiví sa mu, že na verejnosť sa nedostáva správa o skutočnom nebezpečenstve, ktoré koronavírus predstavuje. Jeho varovanie priniesol denník Daily Mail.

„Ochoreli už aj niektorí lekári, všetci pracovníci nemocníc sú psychicky na dne,“ povedal MACCHINA, ktorý pracuje na jednotke intenzívnej starostlivosti. Taliana rovnako ako mnohých expertov prekvapil postoj Veľkej Británie a Spojených štátov k epidémii koronavírusu. „Podceňujú to, berú to naozaj na ľahkú váhu,“ vyhlásil MACCHINA.

„Je to katastrofa, nedokážete si reálne predstaviť, ako rýchlo sa to šíri. Sme absolútne ochromení. Máme tu aj prípady, ktoré s nákazou nemajú čo robiť, pacientov s mŕtvicou, ktorí sú prehliadaní, pretože všetka naša pozornosť, snaha, energia a sila sa upína k boju s vírusom, “ priznal taliansky lekár, doplnil, že napríklad seniorov už vôbec nevyšetrujú.

Článok pokračuje na ďalšej strane.