Útočník vytiahol zbraň!
„Situáciu na chvíľu zachránil neznámy muž, ktorý útočníka odtiahol. Zranený kamarát v sprievode druhého kamaráta zašiel za barmankou, aby poprosil o vreckovku na zastavenie prudkého krvácania. Cez pult na nich opäť vyletel útočník. To už sa chlapi útočníkovi bránili. Útočník dokonca vytiahol zbraň!

Pre upokojenie situácie som z auta vystúpil aj ja a dohadovali sme sa, či ideme volať políciu. Báli sme sa. Pretože zranený kamarát nechcel nikomu robiť problémy, nastúpili sme do auta a rozhodli sa pokračovať domov, „uviedol ďalej.

Z auta vybehla presila
“ Po asi 3 minútach cesty nás zablokovalo jedno auto a druhé zastavilo tesne za nami. Posledné, čo si pamätám, boli kopance a údery do auta, z ktorého nás vytiahli a dobili. Potom už len záblesky, polícia, záchranka a nemocnica. V nedeľu som bol na polícii podať trestné oznámenie a polícia začala s vyšetrovaním. Tajne som dúfal, že sa v priebehu týždňa ozve aspoň niektorý z útočníkov, ospravedlní sa a čin bude ľutovať. Namiesto toho útočník z pohostinstva podal trestné oznámenie na chlapov, ktorí sa bránili jeho útoku a boli vystavení aj vyhrážaniu zbraňou, „pokračoval Kuciak.

Mali s nimi byť aj deti
“ Prosím, ak máte nejaké informácie o útoku a útočníkoch, kontaktujte políciu, nebojte sa. Viem, možno je to váš známy, možno je to váš sused, alebo sa ako rodina poznáte, ale nikdy neviete, kedy sa obeťou stane niekto z vašich blízkych. Behá mi mráz po chrbte, keď si predstavím, že by s nami na návštevu prišli aj deti kamarátov, ako bolo pôvodne plánované. Zároveň chcem z celého srdca poďakovať tomu, kto zavolal policajnú hliadku, policajnej hliadke za rýchly príjazd, ktorým zabránila pokračovanie útoku, záchranke, lekárom a sestrám v nemocnici, „dodal napadnutý Slovák.

Napadnutie s vraždou Kuciaka nejskôr nesúvisí
Jozef si myslí, že napadnutie nemá pravdepodobne s vraždou jeho brata nič spoločné. “ Útok zrejme s Jankom nesúvisel, “ stojí v jeho príspevku na sociálnej sieti. K vražde Jána Kuciaka došlo 21. februári 2018 v obci Veľká Mača neďaleko Trnavy, kde spolu snúbenci žili. Obaja boli zastrelení. K vražde sa priznal jeden z obvinených Miroslav Marček. Obvinený je z nej aj kontroverzný slovenský podnikateľ Marián Kočner (56). Ten je momentálne umiestnený vo väzbe a hrozí mu až doživotie.

FOTOGALÉRIA: