Najprv Roman prišiel do kontaktu s pracovníkom zásielkovej služby, a navyše sa dotýkal jeho tabletu, na ktorý denne siaha mnoho ľudí.

Potom odišiel do Pražských Dejvíc, kde na neho už čakala dcéra. Objednali si jedlo v bistre. Zo začiatku dovnútra išla Romanova dcéra a rýchlo sa vrátila späť. Potom však z auta vystúpil Šebrle a pre objednávku si došiel osobne, aj keď podľa karantény nemal s nikým kontaktovať.

Zdôrazníme, že v Taliansku Roman Šebrle nebol sám, ale s celou rodinou.
Preto ani jeho dcéra by nemala prísť do styku s inými ľuďmi, ak chcú, aby nariadené opatrenia mali účinok.

Kebab a pizzu si môžu nabudúce objednať pomocou donáškových služieb, ktoré momentálne ponúkajú svoje služby ľuďom v karanténe s dodržaním bezpečnostných opatrení.

Podľa pravidiel osoba, ktorá je v karanténe môže vchádzať von, ale nesmie sa s nikým kontaktovať, aby nedošlo k nakazeniu.

Šebrle nie je chorý, zatiaľ ale neubehla štrnásťdňová inkubačná doba, kedy sa koronavírus ešte môže prejaviť. Tá konči až túto sobotu.

Nebezpečenstvo prejavu choroby preto stále existuje.

Šebrle však je vzorný „pacient“ v porovnaní s Pavlou Kubelkovou.
Reportérka Českej televízie sa po návrate z Talianska vrhla do práce a dostala sa aj medzi seniorov v dome Alzheimer Home, odkiaľ informovala verejnosť o preventívnych opatreniach, ktoré tu personál zaviedol.

FOTOGALÉRIA: