Najpoužívanejšie slovné spojenie posledných dní je jasné – SEĎTE DOMA! Napriek neustálemu prízvukovaniu o tom, aké je dôležité, čo najmenej vychádzať medzi ľudí, však niektorí Slováci ešte stále nepochopili, v akej vážnej situácii sa naše krajina nachádza. Ako inak si možno vysvetliť zábery preplnených parkovísk v obľúbených prírodných lokalitách?

Potom, čo ústredný krízový štáb Slovenskej republiky prerušil vyučovanie na školách, prišlo obmedzenie i na chod rôznych prevádzok. Premiér Peter Pellegrini následne požiadal občanov, aby z príbytkov vychádzali len v nevyhnutných prípadoch, pričom tak vláda mieni zabrániť šíreniu koronavírusu.

Ak sme si mysleli, že po snímke z lyžiarskeho strediska v Jasnej, na ktorej sa nachádzali stovky ľudí doslova hlava na hlave, si Slováci vstúpia do svedomia, boli sme na veľkom omyle. Bezohľadným občanom našej republiky asi nestačí prizerať sa na to, ako sa koronavírus nekontrolovateľne šíri celou krajinou a ani na to, akú katastrofickú spúšť zanecháva v iných štátoch.

Dnes je však už viac ako zrejmé, že nesmrteľným Slovákom nepomôže ani svätená voda a v dodržiavaní minimálnej disciplíny sú ako malé deti. Inak sa totiž nedá vysvetliť to, čo sa počas víkendu dialo na Slovensku.

Článok pokračuje na ďalšej strane.